Vitézy Dávid igencsak odaszólt Lázárnak és a kormánynak a MÁV és a repülők hatalmas késései miatt

Megosztás

Bár az elveszített főpolgármester-választáson a Fidesz beállt Vitézy Dávid mögé, a mostani nyilatkozat alapján nem úgy tűnik, hogy Lázár Jánossal, vagy éppen Gulyás Gergellyel egy tányérból esznek. Márpedig a Fidesz-kormány nemigen tűri a kritikát.

Vitézy Dávid saját közösségi platformján nem hagyta szó nélkül a MÁV és az igazán felső körök bénázását az ügyben. “A mai Kormányinfón azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy: “addig büntetjük a légitársaságokat, amíg nem járnak pontosabban a gépek”.

Vajon a MÁV-val szemben is indulnak hasonló fogyasztóvédelmi eljárások, miután negatív rekordot döntött a távolsági vonatok pontossága idén nyáron? Júniusban már csak az InterCity-k 42 százaléka volt pontos (azaz késett kevesebbet, mint 5 perc).

A vasút esetében elvileg könnyebb is a dolga a magyar államnak: hisz a közlekedési miniszter a közszolgáltatás megrendelője, a MÁV működésének minőségi kontrollja 100%-ban kormányzati felelősség. Mielőtt Lázár János ezt is leállította volna, ezért is szerettük volna két éve a BKK fővárosi logikáján létrehozni egy országos közlekedésszervezőt, amely a MÁV-nak adott állami százmilliárdokat csak ellenőrzötten, minőségi ösztönzők és kötbérek, szigorú elvárások mentén biztosította volna, ezzel folyamatos minőségi nyomást helyezve a mindmáig az államszocializmus szervezeti és szolgáltatási logikáján működő magyar vasútra. Ez persze nagyobb munka lenne, mint küldeni néhány tízmilliós fogyasztóvédelmi bírságot a Wizzairnek” – írta Vitézy Dávid.

Ezen pedig nem valószínű, hogy segít, hogy a MÁV-ot és a Volánbuszt éppen most vonják össze Lázár János vezérletével. Lehet, hogy Vitézy is látta, hogy teljesít a ceglédi és szolnoki vasútvonal?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek